2015. március 9., hétfő

A legütősebb házas horror filmek!

 Nézd meg ezeket a filmeket a lista aljáról haladva. Kíváncsi vagyok, neked melyik tetszik majd a legjobban!?

 

 Kísértetjárás Connecticut-ban (2009)

  Egy szokványos házas horror film. A család beköltözik, és lassan kibontakozik a ház múltja. Kiderül, hogy milyen szörnyűségek történtek ott régen és ez a valami, most az egyik fiúra pályázik. Hogy megkaparintja e? Derítsd ki!








 

Dark Skies (2013)

  Bár a műfaj schifinek van kikiáltva, még is horrornak mondanám. Egy remek kis filmet nézhettek meg, ha ezt választjátok. Ha szeretitek a házas, és szellemes sztorikat, akkor ez a nektek való, bár egyik sincs benne.
Idegenekről szól, és egy családról, akik közelebről is találkoztak velük. A végkifejlet persze nem túl szerencsés. A jelentetek jók benne, sokszor kirázott a hideg, miközben néztem. Izgalmas végig, és nem térnek ki jelentéktelen részekre. A szereplőket is jól válogatták össze. Tehát, ha egy kicsit félni akarsz, nézz bele. Manapság ez az egyik legjobb film.





 

 

Grave encounters (2011)

  Hu-ha. Mos dobod csak el igazán az agyad a következő filmtől. Nem szereted a kézi kamerás felvételeket? Nos, én sem. De ezzel azért tegyél kivételt. A csapat egy éjszakára forgatási engedélyt szerez és régen bezárt diliházba. Ami igazán tetszett ebben a filmben, azok végre a konkrét ijesztő jelenetek voltak. Ami meg még ritkább, az hogy a vége tényleg jó lett. Annyira sajnálni fogod te is a végén a helyeztet, hogy csak na. Tehát, ha érdekel mi rejtőzik egy látszólag lakatlan diliház falai közt, akkor lesd meg te is. Mert onnan nehéz kijutni.


   

Dark Feed (2012)

 Szeretnéd látni, mi történik, ha egy diliházban akarsz leforgatni egy horror filmet? Ami persze már régóta nem üzemel. Akkor jó szórakozást.





 Rettegés háza (2005)

  Ez egy igen jó kis film! A történet a szokásos. Beköltözik a család, majd indulnak a bonyodalmak. Kiderül, hogy az ott lakó fiú végzett a szüleivel és testvérével. De ami miatt ezt tette, az még itt van. Lassacskán a történelem megismétli önmagát.


1/2






 Dark Water (2005)


  Ez egy régi, de egész jó kis film. Végre nem egy családi házban játszódik, hanem egy több emeletes lepukkant panelben. Daliah a kislányával a válás után olcsó lakást keres. Látja, hogy a választott lakás lepukkant, de koránt sem sejti, hogy veszélyes is. Fölöttük valahogy mindig beázik a mennyezet, és kísérteties sötét víz szivárog át hozzájuk. A kislány új, képzelt barátja sem segíti jobban az életüket. De valóban csak képzelt barátról van szó? A beázás pedig csak víz lenne?? Nem a legparásabb film, de jó szereplők vannak benne, és nagyon is nézhető!
u.i: a 2005 verziót nézzétek meg!
1/2

  


 



The Conjuring (2013)

  Nagy hírem van az igazi horror rajongóknak. Idén végre kiadtak egy nagyon jó horror filmet!! Ezért aki szeretne félni, annak a következő filmet ajánlom figyelmébe:
  A varázslat című filmben, egy család életét láthatjuk, 5 kislánnyal. A szokásos házas történet és az ördögűzősdi keveréke ez. Megvesznek egy szép házat, és beköltöznek. A kutyájuk az első perctől fogva nem megy be a házba, ami nekünk persze intő jel lenne. De ők nem törődnek ezzel. Aztán a második éjjeltől indulnak a szörnyűségek, találnak egy pincét is, amibe sötét titkok vannak. A férj, az asszony és a kislányok is tapasztalnak dolgokat, amikor démonológusokhoz fordulnak. A filmben a másik szál, egy házaspárról szól, akik az ilyen eseteken segítenek. A helyszínre érkezve kiderül, hogy nem menekülhetnek a démon elől, hisz kivetné őket. 
A film izgalmas, a jelenetek jók, és nagyon sokszor kifog rázni a hideg titeket. Garantáltan jó film! A mozicsillagon vagy a moovien megnézhetitek! Már a bemutatójától is kiráz a hideg!

forrás:internet

 

A hírnök (2007)

  A tanyasi élet nyugalmas, és barátságos. Kivéve persze, ha ez egy horror film helyszíne. Jess a szüleivel és a kisöccsével vidékre költözik, egy régi. elhagyatott házba. Miután berendezkedtek, mikor az egyik nap felbukkan egy rejtélyes idegen és a varajak is egyre ellenségesebbek. Ami ezután jön, persze csak a kissrác és lány észleli. De vajon hisz nekik valaki?


forrás:internet



Insidious (2010)

  Egy teljesen normális családot látunk a film elején. Egy házaspárt egy kisfiúval és egy csecsemővel. Hogy mi változik meg mégis?
  Gondoltál már arra, mi mindent hallhatsz egy bébyőrön át? Talán olyan dolgokat is, amik ott sincsenek. Minden nyugodtan zajlik, amíg a kisfiú fel nem megy a padlásra. Majd amíg egyik este, amikor már az ágyban vannak, nem kopogtat valaki a ház ajtaján. A férj felkel és lemegy, de senkit se talál odakint. Bekapcsolja a riasztót és a felfelé indul. A feleségek ezalatt a síró babához siet, de mikor a szobába ér, rémisztő dolgot tapasztal. A riasztó közben megszólal, és az ajtó immár tárva nyitva áll.. Valaki talán befurakodott az életükbe? Nos, igen. De az biztos, hogy nem az ajtón át jött be.
 Kezdetét veszik az események. Vajon mi történhet ezek után?

Elég jó kis film. Ajánlom mindenkinek. Bár mint a többin, ezen is lehetne javítani. Néhány gyenge jelenet elhagyásával. De nézd csak meg magad.


forrás:internet





Sötét karikák ( 2013)

Nos, itt van egy új, friss horror film. Azért ajánlanám a figyelmedbe, mert vannak benne izgalmas részek. Maga a történet a szokásos házas sztori. Boldog család, kisbaba születés és új ház vásárlás. De valami megváltozik. A házban furcsa dolgok kezdődnek, és a családtagok egyre jobban egymás ellen fordulnak. Hogy mi van a házban? Hogy ki bukkan fel folyton? Hogy mennyire egymás ellen tudnak fordulni azok, akik szeretik egymást, azt megtudhatod ha bele nézel a filmbe. Viszont a történeten lenne még mit csiszolni, mert kissé összedobott véleményem szerint. Lenne benne lehetőség, hogy egy sokkal durvább filmet alkossunk belőle. De, hát sajnos nem Én készítem a filmeket, így hát marad úgy, ahogy van. De neked tetszeni fog? Nézd meg, és kiderül. A figyelmedet leköti végig, de csak kevés rész igazán ütős benne, viszont azokat érdemes megnézni.








Haunter (2013)

  Ez egy igen érdekes történet. Egy lányról szól, aki minden nap ugyan azt a napot éli újra. Amiről a szülei mit sem tudnak. Rá kell jönnie arra, hogy mi történt ezelőtt a házban. Nem mondanám ijesztő filmek, inkább érdekes történetnek, egész jó kivitelezéssel.


forrás:internet




 The pact ( Az egyezség) (2012)

  Eszembe jutott egy igen jó film számotokra. Két lánytestvérről szól, akiknek meghal az anyjuk. Bár nem volt jó viszonyuk vele, de visszatérnek anyjuk házába, hogy elrendezzék a dolgokat. De több gond akad ott, mint amire számítottak. A házban mondanom sem kell, de van valaki, vagy valami. De kivételesen nem olyan könnyű kitalálni, hogy ki rémisztget minket. Vannak benne félelmetes jelenetek bővel. Tehát nézzétek meg bátran.

forrás:internet





13 kísértet (2001)

  Egy egész érdekes elképzelés a kísértetek bemutatásáról. A filmben egy apuka vásárol egy háznak mondható palotát, ahol szinte minden üvegből van. A ház padlóján egy furcsa kör jelzi, hogy a ház többről szól, mint ahogy hiszi. A baj az, hogy a két gyerekét is magával viszi. Amikor azonban beköltöznek, az ajtók bezáródnak, és a vicces ingatlanossal és egy bébiszitterrel együtt, bent maradnak abban a szörnyű otthonban, ahol nincsenek egyedül... Pontosan 13 kísértet van még ott rajtuk kívül. Gondolom már sokan láttátok a filmet, de aki már rég látta, az megtekintheti újra. Aki pedig valahogy még is kihagyta, most pótolhatja, hisz egy horror rajongónak ez sem hiányozhat a gyűjteményéből.


forrás:internet






Ház a kísértethegyen (2000)

Bár egy nagyon régi filmről beszélünk, még is fel kell sorakoztatni a jól sikerült filmek közé. Van benne ház, és némi szellem is. A képek jók, és a történet is. A szereplőket is egész jól válogatták össze. Egy történet arról, hogy pénzért mennyi mindenre képes az ember. Aki régebbi filmbe is bele vág, annak jó szórakozást.




Átok ( The Grudge) /2004/



   Javaslom, hogy aki még új a horror világában, vagy még nem látta a régebbi filmeket, az kezdje az Átokkal. Ha ezt a filmet végig bírja nézni, akkor a többi már nem jelenthet gondot. Főleg ha épp 18 múltál, minél fiatalabb vagy, annál ijesztőbb. A japánok ekkoriban még tudtak horrort gyártani, mára már nem igazán megy nekik. Bár ez egy amerikai-japán-német film, még is a japánoké a főszerep. Amikor először láttam, eléggé meg voltam rettenve. Készülj az eddigi egyik legjobban sikerült horror filmre.
   Egy lányról szól, aki szociális munkásnak utazik japánba. Egy ijesztő házban kell dolgoznia, ahol egy öreglányt kell ápolnia. De hamarosan kiderül, hogy a nénit nem csak a betegségek kínozzák. Nem hiába tűntek el az előző ápolónők. Karen kezd a dolgok mélyére látni, bár jobban tette volna, ha időben kiszáll. A jelenetek nagyszerűek benne. Ajánlom, hogy a lehető legnagyobb hangerőn nézzétek meg, mert vannak benn jó hangok. Ami a legjobb, hogy nem csak egy részes, ezért minél előbb nézd meg az első részt.
Sok szerencsét.


5 megjegyzés:

  1. Szerintem ezek a filmek, valahol az Átok és a 13 kísértettel című filmekkel törtek be. De még jó, hogy betörtek.

    VálaszTörlés
  2. Ki emlékszik még az Átokra? Azért nem volt egy rossz film ugye?

    VálaszTörlés
  3. Az átoknak a japán verziója (Juon) mérföldekkel jobb, mint az amerikai :) De ezek alapvetően tényleg izgalmas és jó horror filmek, amik fel vannak itt sorolva. :)

    VálaszTörlés
  4. a ház a kísértethegyennél a 13 kísértet képe van.
    mindet láttam.

    VálaszTörlés